- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.253
Måske verdens mest taknemmelige sauce.
Og alligevel køber folk den rask færdig på flaske. Jeg forstår det ikke…
Whiskysauce en er klassiker, som går godt til mange forskellige retter og slags kød. Det lade sig være et stegt kyllingebryst, svinemørbrad eller en god bøf.
Whiskysauce
Christian SvaneForb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Retter Sauce, Tilbehør
Køkken Britisk
Ingredienser
- 50 g smør
- 1 spsk sukker
- 1 spsk paprika
- 1 dåse tomatpure
- 1 kvist rosmarin
- 2-3 spsk whisky
- 2 ½ dl fløde
- ½-1 oksebouillonterning (eller endnu bedre fra flaske)
Sådan gør du
- Smelt smørret og tilsæt sukker. Lad det simre lidt, således at sukkeret karamelliserer lidt.
- Tomatpure, paprika, rosmarin og whisky tilsættes. Svits i 2-3 minutter, så alkoholen fordamper.
- Tilsæt fløden og varm saucen op til kogepunktet. Når saucen koger, tilsættes bouillonterning.
- Skru ned på lav varme og lad saucen stå og småboble, mens den resterende mad laves færdig. Smag lidt på saucen. Hvis du føler at rosmarinsmagen er på vej til at blive for dominerende, skal du tage kvisten op.
Tip til opskriften
Saucen kan laves i god tid. Når du har nået en konsistens, som du gerne vil have saucen skal have, skruer du ned på lavt blus og saucen er klar til servering.
Det er en god ide at holde øje med saucen. Den kan let brænde på, da det er en flødesauce. Så rør lige lidt i den en gang i mellem.
Velbekomme.